Dakwerken structa

Dakwerker voor nieuwe daken, dakrenovatie en isolatie

Of je nu bezig bent met een nieuwbouw of het volledige dak van je bestaande woning wilt vervangen, we helpen je graag verder. We beschikken ook over de nodige expertise om een dak te renoveren. Zo kunnen we bijvoorbeeld één of meerdere Velux-ramen of dakkoepels toevoegen. Dit zal uiteraard niet altijd mogelijk zijn, maar we streven ernaar om hierover steeds correct en betrouwbaar advies te bieden.
Daarnaast kunnen we ook de eventuele asbestverwijdering op ons nemen. Hoewel het gebruik van asbest in gebouwen al sinds 1998 verboden is, vanwege de grote gezondheidsrisico’s dat dit materiaal met zich meebrengt, bevatten veel daken nog steeds asbest. Alle asbest moet overigens vóór 2040 verwijderd worden. Weet je niet zeker of jouw dak asbest bevat? Neem dan zeker contact op , zodat wij dit kunnen onderzoeken en het asbest indien nodig kunnen verwijderen.
dakwerker vlaanderen
dakrenovatie

Daktypes en -bedekkingen

Structa voorziet een gepaste oplossing voor zo goed als elk daktype. Zo kun je bij ons terecht voor de volgende soorten daken:
  • Zadeldak
  • Lessenaarsdak
  • Schilddak
  • Tentdak
  • Plat dak
Je kunt er bij een dakrenovatie voor kiezen om de vorm te behouden of om het volledige dak te vervangen en een nieuwe vorm te geven, bijvoorbeeld om meer ruimte te creëren op de bovenverdiepingen. Ook de dakbedekking is uiteraard van groot belang. Wij zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in pannen, (kunst-)leien, dakpanplaten en sandwichpanelen voor hellende daken, en roofing en epdm voor platte daken. Elk materiaal heeft natuurlijk verschillende voor- en nadelen. We staan dan ook graag tot je dienst voor advies op maat.
Dak renoveren structa
dakpannen structa

Welke premies zijn er voor dakwerken?

Het aanbrengen van dakisolatie is een goede manier om je energiefactuur te verlagen. Daarnaast biedt de Vlaamse Overheid een premie aan voor woningen die vóór 2016 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet.
De basispremie voor dakisolatie bedraagt € 4/m². Heb je uitsluitend nachttarief? Dan heb je recht op een basispremie van € 6/m². Het verwijderen van asbest heeft niet alleen voordelen voor je gezondheid, maar kan ook op een premie van de Vlaamse Overheid rekenen. Wanneer je tegelijkertijd je dak renoveert en asbest verwijdert, krijg je een premie tot € 12/m², of € 14/m² met nachttarief. Er is een hogere premie voorzien voor beschermde afnemers, namelijk maximaal € 10,5/m² voor het isoleren van je dak en tot € 18,5/m² wanneer er tegelijk ook asbestverwijdering plaatsvindt.
Premies dakisolatie en asbestverwijdering
Om van deze premie te genieten, moeten de werken vanaf 2021 uitgevoerd worden door een aannemer en moet de R-waarde van de isolatie ten minste 4,50 m² K/W zijn.

Neem contact op voor een offerte

Bespreek de mogelijkheden voor je dakwerken of voor het plaatsen van zonnepanelen met Structa. We staan je bij met advies en komen graag langs om ter plaatse met je te bespreken wat mogelijk is. Contacteer ons vandaag nog voor een offerte.
Logo Hyndai
Logo Huawei
Logo trinasolar
Logo Rescert